Dé Naaimadammen

Help type 1 diabetes de wereld uit !
van totaal € 10.500 (151%)

Hallo!

Even voorstellen: Wij zijn 5 vriendinnen die elkaar leerden kennen tijdens de naailes op woensdagavond. Geïnspireerd door de Warmste Week van studio Brussel en onze enorme berg stofrestjes begon het bij ons in de kerstvakantie van 2018 te kriebelen om ook iets te doen. Iets goeds... Een goed doel was snel gekozen: de vzw Hippo & Friends die wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes ondersteunt!

Katrien, één van de naaimadammen, heeft zelf type 1 diabetes."Ik kreeg de diagnose ongeveer 10 jaar geleden op mijn 26e. De impact van de ziekte is enorm: de noodzaak aan regelmaat, nachtelijke hypo's, te hoge suikers bij stress, ... En 1460 spuitjes per jaar, dat is niet niks, toch? Het is een hele rugzak die je met je meedraagt, anderen zien hem niet en dat maakt het juist vaak moeilijk. Ook in ons gezin stond diabetes centraal. Mijn broer Philip had de ziekte ook maar kon die geen plaats geven. Drie jaar geleden is hij overleden aan een hartstilstand door te hoge suikerwaarden."

Samen willen we centjes inzamelen en doneren aan vzw Hippo & Friends. Omdat wij vinden dat onderzoek naar de oorzaken, optimale behandeling en genezing van diabetes SUPER belangrijk is. Belangrijk voor Katrien, en alle anderen die iedere dag insuline spuiten, prikken, meten,... En dus doen wij wat we graag doen: naaien! We werken onze restjes op en produceren leuke hebbedingetjes en cadeautjes: strikjes voor in het haar, vlaggenlijnen, scrunchies, tasjes,... Je vindt ons assortiment op:https://www.facebook.com/sewingtodiabeatit

Liken is lief, delen nog liever! En kopen vinden wij natuurlijk helemaal top! Dikke merci alvast! Je kan onze actie ook gewoon steunen door rechtstreeks te storten via platform.

Dé naaimadammen:

Katrien, Sabine, Karen, Annick en Judith