Ik rijd mijn 'ronde van de Beta-cel' en 'Le Tour de Pancréas'!

Patrick Willems

( Lid van team: Le Tour de Pancreas 2020 )

van totaal € 1.250 (86%)

Omdat we wegens CORONA geen groepstrainingen meer doen, zijn we als sporters een beetje op onszelf afgestemd. Daarom werken we aan een eigen "Ronde van de Beta-cel", om zo ons deel te doen van de uitdaging van " Le Tour de Pancréas".
Ik wil mezelf motiveren met een uitdaging, maar ook anderen overtuigen om te doneren voor dit goede doel!

Le Tour de Pancréas is een organisatie van diaT1op ( in samenwerking met VZW Hippo and Friends ) . Vanaf het moment van de lockdown ( 21 maart ) tot half september willen we met zijn allen tesamen 141.120 kilometer wandelen, lopen en fietsen. 14.11.2020 is nl. de datum van werelddiabetesdag. Onze diaT1op Strava groep telt ondertussen 70 leden. 

VZW Hippo and  Friends steunt het fundamenteel en klinisch onderzoek naar genezing van type 1 diabetes. Jaarlijks krijgen 300 kinderen jonger dan 16 jaar in België de diagnose van type 1 diabetes. De gevolgen van diabetes zijn ernstig. Er is een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, infecties aan de voeten, schade aan het netvlies met mogelijks blindheid tot gevolg. Het is tevens een belangrijke oorzaak van nierfalen. Type 1 diabetes is tot op heden niet te genezen.