De ultieme voorbereiding voor InsulinOnTheRoad

14 april 2021 09:37

Op vrijdag 9 april stond er een speciale rit op het programma. Mijn langste rit tot nu toe was 111km. In de aanloop naar InsulinOnTheRoad moet ik praktisch elke dag een 100-tal kilometer rijden. Het was dus het ideale moment om een aantal dagen verlof te nemen en mezelf te overtreffen. Ik had aan mijn coach Ruben van PulsoPreventielab gevraagd om een simulatie in te plannen met oog op de 1000km. Het plan was als volgt:

  • Vrijdag 09/04: 140km van Opdorp naar Nieuwpoort
  • Zaterdag 10/04: losrijden in de buurt van Nieuwpoort
  • Zondag 11/04: Rustdag
  • Maandag 12/04: 147km van Nieuwpoort naar Brussel.

Na een goed ontbijt op vrijdag kon ik vertrekken vanuit Opdorp. Ik had de tocht als volgt ingedeeld: 60km rijden, pauze, 40 km rijden, middageten en dan tot slot van Brugge naar Nieuwpoort nog de laatste 40km.

Dankzij de hulp van volgwagen Imke moest ik me van niets aantrekken, buiten het draaien van de pedalen. De eerste stop, boven Gent: Lovendegem, daar stond Imke klaar met een rijsttaartje. Wat smaakte dat!

Ik kon na de nodige suikers terug doorrijden voor 40km tot in Brugge waar Imke klaarstond met een overheerlijk broodje! Vol energie zette ik de laatste 40km in, met volle wind tegen tot in Nieuwpoort.

Ik kan oprecht meedelen dat de training van de voorbije maanden zijn vruchten afwerpt. Mijn eerste keer zolang (6u) op de fiets en bij aankomst voelde ik me nog fris.

Op zaterdag stonden we op met slecht weer…een hele dag regen en koude wind. Nu was het mijn beurt om Imke te ondersteunen. Voor haar stond er 1u30 lopen het programma. Op de fiets kon ik haar mee volgen en ondersteunen waar nodig. Chapeau voor Imke: 14kilometer! Ook voor haar de langste afstand tot nu toe.

Zondag was een welverdiende rustdag, maar gezien ik de training van zaterdag niet had afgewerkt, moest ik wel iets actief doen: een wandeling van 8km naar Nieuwpoort Stad en terug.

Maandagochtend was ik vroeg wakker en voelde ik me fris! Uitstekend! Ik keek er al naar uit om mijn ‘afstandsrecord’ al na 2 dagen te verbreken. Om 9U30 vertrok ik in Nieuwpoort. Ook voor maandag had ik gekozen voor het schema: 60-40-40. Na de eerste 60km kwam ik aan in Beernem, de volgwagen: deze keer Imke vergezeld door ons mama, stond klaar met pastaaaaa. Overheerlijke pasta! De benen voelden goed en ik kon na 10min terug doorrijden tot de volgende stop: Oosterzele!

In Oosterzele kwam ik toe rond 14u. Daar stond mijn support-team te wachten met oohjaa je raadt het al: RIJSTTAART! Dit smaakte en met het weer dat boven ons hoofd hing, kon ik niet genoeg suikers mee hebben. Ik besloot gezien de grijze wolken om een extra vestje aan te doen. Een geluk, want na amper 5km uit Oosterzele begon er smeltende sneeuw te vallen afgewisseld door regen. Mentaal even een tegenslag, maar er moest nog 40km gefietst worden. Ik zette mijn zinnen op de aankomst en probeerde niet te veel te denken aan mijn natte voeten, handen en achterwerk…

Na een helse laatste 40km kwam ik vol blijdschap toe in Brussel. Een tocht van 147km waarin ik de 4 seizoenen ben tegengekomen, maar vooral heb beseft dat ik klaar ben voor #InsulinOnTheRoad!

Bedankt aan Imke en mama voor de steun doorheen de tocht!