Marathon van Brugge 2019

David Ramakers
van totaal € 500 (85%)
Afgesloten

Een steentje bijdragen, hoe klein dan ook, in de strijd tegen ziektes door geld te verzamelen om projecten te steunen (wetenschappelijk onderzoek, levenskwaliteit van patiënten,…) is altijd een drijfveer binnen onze familie geweest. Mijn eigen bijdrage in deze acties gebeurt vooral via sportuitdagingen, zowel op privé als professioneel vlak. Omdat een doel stellen, trainen, afzien en het gewenste resultaat bereiken nog meer voldoening geeft in een dergelijke context, met een extra motivatie om door te bijten bij moeilijke momenten.

Zo heb ik de laatste jaren deelgenomen aan verschillende sportieve events (Climbing for Life, 20 kms van Brussel, Warmathon, Relay for Life…) voor organisaties als Stichting Tegen Kanker, Cancer Kids, Handicap International of Rode Kruis. Na uitdagingen als de 20 kms van Brussel onder 1u30 te lopen, of 10 ronden op de Warmathon te lopen met mijn kinderen, is mijn doel voor 2019 een eerste marathon te lopen en dit in minder dan 4u (stiekem hoop ik in 3u45 te finishen).

Wegens kwetsuren en een vervelende longontsteking begin van dit jaar (pinuts in vergelijking met de strijd van vele “Vechters”), heb ik deze uitdaging moeten herzetten, maar uitstel is geen afstel: het zal de Marathon van Brugge worden op 20 oktober 2019 i.p.v. de Marathon van Parijs op 14 april 2019. En voor deze challenge heb ik heb beslist om de “vzw Hippo and Friends”, welke wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes ondersteunt, als goede doel te kiezen, nadat ik gesensibiliseerd werd over diabetes tijdens Climbing for Life.

Alvast bedankt aan alle donateurs voor hun bijdrage, groot of klein !

David