Cape Wrath Ultra 400 km 2020

Peter Van Rompaey
Normal a0cb4c0ae8468ea24f0762be675083b4c9136e99
Qr
van totaal € 500 (8%)
Nog te gaan

Hoi iedereen ,

Ik ben Peter Van Rompaey, een type 1 diabeet (T1D) uit de jaren 80!

Zo ben ik op mijn 10 jaar in de zomer van 1985 in de wereld van T1D gevallen. Als een jonge sportieve en actieve kerel smelt toch even alles weg: vaarwel lekkere dingen om te eten en te drinken en hallo trage insulines en meetmateriaal, spuiten, naalden (bweek) ... De tienerjaren waren op T1D-vlak niet "dadde". Toch kon ik door mijn actieve levensstijl als sprinter nog mooie scores halen (atletiek 60 m 7 sec ,100 m 11 sec). Ondertussen zou dat nog beter gaan omdat ik mijn lichaam en suikerwaarden beter kan inschatten om de perfecte sprint aan te gaan. Zelf ben ik sinds een jaar of 4 overgestapt naar lange afstanden lopen en eerder ultra-afstanden. Mijn eerste doel was de Marathon des Sables in 2017 en deze te finishen als 2e Belgische type 1 diabeet ooit. Yes I did it!! Nu heb ik nog meer honger gekregen naar lange afstanden en de 100 km run in de Ardennen en de 265 km in wildpark Entabeni Zuid-Afrika (voor mij zwaarder dan Marathon des Sables door het veel klimwerk en technisch ook het oriëntatiewerk erbij) heb ik al op mijn palmares staan. Na 34 jaar T1D te zijn komen er ook nog wat andere uitdagingen bij. Ondertussen is mijn schildklier trager gaan werken en heb ik een aantal allergieën ontwikkeld (zo jammer als je graag dieren ziet en in de natuur vertoeft). Ook is er op mijn lichaam palm- en voetpsoriasis ontwikkeld wat soms vervelend is tijdens de grote afstanden. Na mijn Marathon des Sables zijn mijn longen ziek geworden en loop ik nu op 80% longvolume. Sinds 2017 heb ik ook de diagnose van sarcoidose en astma gekregen, maar NIETS mag me tegenhouden om mijn doelen te bereiken. Ik wil andere patiënten, vrienden, familie, artsen en bedrijven overtuigen dat je met diabetes alles aankan en diabetes en sport in beeld brengen 👍

Mijn volgende uitdaging is een non-stop race van 100 miles nl. in 2020 The Cape Wrath Ultra!! Een meerdaagse ultra run van 400 km door de Schotse Hooglanden.

Ik ga gedurende mijn ganse trainingsperiode de vzw Hippo & Friends steunen en aandacht vragen voor hun doelstellingen. Ik wil daar graag een steentje tot bijdragen.

Hopelijk steunen jullie mij en die allerkleinste T1D-tjes ook. 

Want zo is het bij mezelf ook begonnen toen ik 10 jaar was en alle steun kon gebruiken van onze artsen.

Je kan me op verschillende manieren (FB, website, ....) volgen en steunen: hier en op mijn eigen FB-pagina Peter Van Rompaey loopt verder naar meer avontuur. 

Dankjewel alvast voor jullie steun 👍

PETER